Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Un cetăţean al Federaţiei Ruse,…

Un cetăţean al Federaţiei Ruse, învingător la „Cunoaşte R.Moldova”

Un cetăţean al Federaţiei Ruse a fost desemnat câştigător al Premiului Mare al ediţiei a cincea a concursului „Cunoaşte Republica Moldova”, organizat de Radio Moldova Internaţional (RMI), şi, în perioada 9-11 octombrie, beneficiază de un sejur gratuit în ţara noastră.

Serghei Lobaţeev, specialist în cadastru din regiunea Krasnoyarsk, a obţinut punctaj maxim la toate cele 15 etape ale concursului, demonstrând cunoştinţe profunde despre istoria, prezentul, cultura şi tradiţiile poporului nostru. Programul sejurului de trei zile include participarea la Sărbătoarea „Ziua Naţională a Vinului”, vizitarea complexului turistic Orheiul Vechi, a Mănăstirii Curchi, a mai multor muzee, monumente istorice şi arhitecturale.

În finala competiţiei din anul curent s-au calificat 17 ascultători din peste zece ţări ale lumii, inclusiv Italia, SUA, Germania, Brazilia, China etc. Concurenţii care s-au plasat pe primele trei locuri sunt Christian Ghibaudo din Franţa, Vladimir Gudzenko din Rusia, Jerónimo Zamora din Mexic şi Dmitri Balykin din Federaţia Rusă. Acestora le-au fost acordate diplome şi cadouri de preţ, iar ceilalţi participanţi au primit în dar mici atenţii şi CD-uri cu muzică populară.

De menţionat că Serghei Lobaţeev este desemnat câştigător al Premiului Mare în cadrul acestui concurs pentru a doua oară consecutiv. Pînă în prezent, cîştigători ai Premiului Mare au fost Raffaelle Cioffi din Italia (2006), Christian Ghibaudo din Franţa (2007), Erick Stephenson din SUA (2008).

Concursul „Cunoaşte Republica Moldova” este dedicat în exclusivitate ascultătorilor de peste hotare ai postului RMI şi se desfăşoară tradiţional în perioada lunilor mai – iulie. Tema ediţiei din anul 2010 a fost „Moldova turistică”. Concursul „Cunoaşte Republica Moldova” a fost lansat, în anul 2006, de RMI cu susţinerea IPNA Compania „Teleradio-Moldova”, cu ocazia aniversării a cinsprezecea a independenţei Republicii Moldova.

Comunicat al Radio Moldova International